Specialisme

Waar in het begin 1 ieder zich kon specialiseren in zijn / haar “specialisme” werden special effects een ware toevoeging voor de evenementen markt. Van opening, concerten, video opnames tot huldigingen, je kon het zo gek niet bedenken.

In het voortraject was er nog een duidelijke schifting binnen het segment, ieder hield zijn / haar focus op juist het specialisme waar men goed in is / was. Denk hierbij aan audiovisuele, licht & geluids bedrijven of van Pyrotechnische bedrijven tot aan lasershow bedrijven. Om verschillende redenen ontstond er een wijze run op juist de Special effects producten en bovenal de toevoeging in het assortiment. De specialisten van ieders segment werden, meestal geforceerd, het assortiment uit te breiden met juist de special effects. Er werd veel geïnvesteerd maar stuk je bij beetje ontstond er een duidelijke schifting tussen “het erbij doen” en de echte specialisten.

"Gezamenlijke gedachten"

Waar de bedrijven Pyrofoor de Amsterdam en Showeffects juist zijn/haar specialisme verder ontplooiden. Werd er regelmatig samengewerkt, elkaar ondersteunen bij een personeelstekort of het uitwisselen van gedachten tot de juiste keuze in special effects voor de juiste shows. Juist het woord “samenwerken” lag ten grondslag voor effectmachines. Daarnaast was er nauw contact tussen fabrikant Magic FX, bij ontwikkeling van producten maar ook juist de back-up in materieel. Niet alleen bij defect materiaal, maar support bij een tekort aan materiaal.

"Back up"

Met oog op dat juist de “Back up” weg zou gaan vallen, zijn er anno 2011 al plannen en besprekingen geweest dit juist in te vullen. Hoe en wie vangt dit op. Koppen bij elkaar steken en juist samen zoeken naar een oplossing heeft geresulteerd in een definitieve opstart van Effectmachines Rent. Magic FX begon 2013 stukje bij beetje haar “rental” activiteit te verminderen en is officieel per 2014 gestopt met Magic FX rental. Niet alleen de back-up voor de eerder genoemde bedrijven maar de branche genoten zullen gedurende het seizoen “met” en “van” elkaars materieel gebruik moeten maken. Dan is de gedachte achter “Effectmachines Rental” een zeer eenvoudige oplossing. 

We hopen daarom dan ook het “Magic FX Rental gat” op te kunnen vangen, met een zo transparant mogelijk bedrijf. Alle materialen zullen dan ook slechts van kleine logo’s worden voorzien, ofwel u huurt van Effectmachines Rental en niet van andere collega bedrijven! 

 “Voeg de juiste materialen en kennis samen en bied een zo transparant aanbod voor de gehele special effects markt”

Dit betekent;

-    Het breedste assortiment aan effectmachines
-    Brede voorkennis over de te gebruiken materialen
-    Nationale maar ook internationale ondersteuning
-    Discrete samenwerkingsmogelijkheden
-    Een bedrijf enkel ingericht op Dry-Hire “dus geen shows”
-    Afgiftepunten vanuit Rotterdam EN Amsterdam